Tags

, , , , , , , , , ,

activites-exterieur-enfants

 

Het is gewoon onmogelijk jezelf te doorzien. Dat is pas dualiteit.!

Het is allemaal nonsens. Begrijpen, verstaan, doorzien…leidt enkel tot meer dualiteit. Er valt helemaal niets te begrijpen of te verstaan. Wie zou dat moeten doen en waarom zou dat nodig zijn?

Het is een vicieuze cirkel, onmogelijk aan te ontsnappen. Het is onmogelijk aan dualiteit te ontsnappen en daarom is het precies non-dualiteit. Het feit dat jij onmogelijk kunt begrijpen – door er buiten te staan – wat jij bent, is precies omdat enkel non-dualiteit is.

Elk begrip, elk concept zoals gewaar-zijn, leven, verlichting, inzicht…leidt enkel maar tot meer verwarring: het individu meent iets begrepen te hebben.

Onzin. Beweren dat jij al dan niet bestaat, waar heb je dat voor nodig? Het heeft geen enkel belang, het stoort niemand. Het doet niet eens ter zake.

De eenvoud en daarmee ook de schoonheid zit hem in het feit dat er helemaal niets te begrijpen valt. Door niemand.  Leven is zichzelf genoeg.

Pas als het je werkelijk niet meer interesseert, is dat wat is dat wat is. Elke vraag is dan pure onzin. Waarom zou je jeZelf in vraag stellen? Dat is zielig. Dat is behoeftig.

Elke vraag is heiligschennis, je schendt daarmee de heiligheid, de heelheid.

Komaan…ga liever buiten spelen!

Advertisements