Tags

, , , , , , , , , , , ,

various_artists_real_muzik_no_bullshit_vol_33-front

De hoogste staat is de enige natuurlijke. Je kunt het enkel beschrijven als wat het niet is: zonder oorzaak, onafhankelijk, zonder verband, onverdeeld, niet samengesteld en onwankelbaar, onbereikbaar door welke inspanning ook, zonder enige twijfel. Omdat de hoogste staat absoluut tegenwoordig is, kan hij gerealiseerd worden.

De hoogste staat kan niet worden waargenomen of ervaren omdat het dat is wat ervaren of waarnemen mogelijk maakt. Het is voorbij zijn en niet zijn, voorbij bestaan en niet bestaan. Het is noch de spiegel noch het beeld in de spiegel. Het is…wat is: tijdloze realiteit, onwaarschijnlijk hard en solide.

Het is noch bewust noch onbewust, het is het niet van zichzelf bewuste leven zelf. De onuitdrukbare monolitische realiteit, één en ondeelbaar, een enkel solide blok realiteit. De enige manier om het te kennen is het te zijn. Het denken kan er niet bij. De zintuigen kunnen het niet waarnemen en het verstand kan het niet begrijpen. Je kunt enkel het onechte kennen. De waarheid kun je enkel zijn.

Gewaarzijn, Verblindend Licht, het Ultieme…zijn slechts namen. Ze betekenen hetzelfde, niet letterlijk. Wat je ook leest, het zijn slechts concepten van schrijvers. Wat is je eigen persoonlijk ervaren?

Nisargadatta

 

Advertisements