Tags

, , , , , , , , ,

Dat is de roes van het Leven. Het is altijd zoals het is, nooit anders. Geen twee. A-dvaita. Dan houdt alles op. Het is nu zo, het hoeft niet bereikt of nagestreefd worden al mag dat, want dan is dàt ook weer wat er is. Dat is het heerlijke: er is geen ontsnappen aan. Het is ALTIJD zoals het is.

De soefimeester werd dronken van het leven en dat is niet eens zo verbazend want het Leven IS dronkenschap. Het is altijd zoals het is en het verandert voortdurend, zonder dat je dat weet, want je zit niet op de molen, je bént de molen. Geen twee. Wat je er ook over denkt, dan is dat weer wat er is. Het kan nooit stuk. Het kan nooit kapot. Is er nog iemand aanwezig? Who cares! Ben je genoeg bewust? Dat zal wel, het kan niet anders dan zijn zoals het is.

Moet je daar wat voor doen? Ja, precies dàt wat je doet, op elk moment, altijd en overal. Er is immers nooit iets anders dan dat wat er is. Als dat niet ontspannend en bevrijdend is. Geen enkele inspanning, geen enkele moeite om te zijn wat is. Ben je depressief dan is dat wat er is. Als je bang bent dan ben je niets anders dan angst. Moe of eenzaam? Je bént het! Fantastisch toch. Je bent altijd alles wat er is.

En je weet dat nog ook. Moeiteloos. Zonder oefening. Door het te zijn niet door het te doen. Het leven vraagt geen oefening, het leven is alles al, ook de oefening. Ben je jaloers en wil je ervan af? Dan is dat ‘ervan afwillen’ precies zoals het moet zijn, namelijk dat wat er is. Alles is altijd hetzelfde want alles is altijd dat wat er is. Er kan ook niets anders zijn dan dat wat er is.

Elke gedachte, elk gevoel, elke situatie, elke angst of wrevel, elke boosheid of weerstand…altijd is het alleen maar dat wat is. Je mag er zelfs over gaan denken, er een probleem van maken, dan is dat probleem dat wat is. Het verschilt nooit, het is altijd gelijk, rimpelloos aanwezig als dat wat is. Als het lelijk of mooi, dag of nacht, het is altijd wat er is. Ben je oud of jong, lenig of stijf, het is precies goed zoals het is want er is natuurlijk nooit iets anders dan dat wat er is. Waar zou dat dan zijn?

de%20pestvogel%20met%20bes%20web

Op ieder moment is alleen dat wat is en daar maalt niemand nog om. Het is totale dronkenschap, opperste vervoering, intense vreugde om te zijn wat is. Want in dat Zijn ben jij er niet meer, zo dronken ben je alleen al door gewoon te Zijn…

 

Advertisements