Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Je zoekt wat je bent. Kan het nog gekker?

Het is een spel. Je speelt verstoppertje met jeZelf. Je verstopt jeZelf en gaat dan doen alsof je op zoek gaat naar wie of wat je bent. Je hebt jeZelf verstopt achter een ego en nu moet dat ego weg. Alle lagen moeten afgepeld worden, één voor één. Net als het schillen van een ui, zeg je, en je voelt je heel wat!

Je hebt je ‘valse zelf’ ontdekt. Je hebt je eigen schuilplaats ontdekt. Nu moet je nog heel hard werken en ploeteren om bij jeZelf uit te komen. Net als een kind dat zijn speeltje verstopt onder een berg zand en het dan heerlijk vindt om het te gaan zoeken. De vreugde op het gezicht van het kind spreekt boekdelen!

Het is de vreugde van het zelfbedrog. Doen alsof is altijd heel plezant. Jezelf vermommen, iemand anders zijn. Toneel spelen. Carnaval. Er helemaal in opgaan.

Hoe zou je lagen kunnen afpellen die niet bestaan? Daarom lijkt het zo moeilijk. Daarom is het ook onmogelijk. Het is onmogelijk omdat het niet echt is. Het is ook geen echt zoeken natuurlijk. Het zoeken maakt deel uit van het spel. Het maakt het spannend. Je bent zelfs bang dat je het nooit gaat vinden.

Eens houdt het op, als er verdriet bij komt kijken of pijn. Het is niet de bedoeling dat je jeZelf ook pijn gaat doen. Als het te gortig wordt.

Echt zoeken kan je alleen als je echt niet meer weet wie je bent maar dat is immers nooit zo. Je kunt nooit vergeten wie je bent want je bent altijd ALLEEN jeZelf. Je hoeft je nooit te herinneren wie je bent want je kunt jeZelf nooit vergeten. Vergeten kun je alleen wat je niet bent. Je vergeet heel de tijd dat je een man bent, of getrouwd of zelfs grieperig. Je vergeet heel de tijd dat jij leeft. Dat je familie hebt en je vergeet zelfs dat je moeder gestorven is, onlangs. Daar moet je wel aan denken om het je te herinneren maar je moet je nooit herinneren wie je bent.

Iedereen is zichZelf maar er zijn er die maar niet genoeg kunnen krijgen van het spel en blijven doen alsof. Er zijn er die net doen alsof ze helemaal vergeten zijn wie ze Zijn. Voor hen is het Spel nog niet uitgespeeld.

Ze menen het!

 

Advertisements